Onze kijk op muziek is de laatste jaren erg veranderd. Er zijn maar een handvol muzikanten trouw gebleven aan de oorsprong van R&B en Soul namelijk; muziek om je aan het dansen te maken, te laten dromen en je de zorgen van morgen te laten vergeten. Een groep mensen die op dit moment voor dit motto staat, meer dan wie dan ook, zijn The Excitements. De band bestaat grotendeels uit leden van Spaanse R&B en Blues bands, zoals bijvoorbeeld The Fabulous Ottomans.

The Excitements brengen het publiek op gang met de echte ‘nitty gritty’ en ‘sights & sounds’ die tegenwoordig vaak vergeten worden op het podium. De band blijft trouw aan de oude kenmerken van ‘old school’ muziek maar wel met een blik op de toekomst.

De laatste tijd hebben The Excitements al flink wat media en publieke aandacht getrokken door een serie van singles uit te brengen met Penniman Records (een van de belangrijkste R&B labels in de wereld). Momenteel zijn ze ook op tour rondom Spanje, hier worden ze gevraagd te spelen op kleine podia en festivals. Ook staan ze regelmatig in het voorprogramma bij R&B legendes zoals Barbara Lynn en Sharon Jones.

Live biedt de band een ranzige backbone die wordt aangedreven door de ongekende hoogtes in de stem van Koko Jean, een echte ‘Soul Sister’ die in staat is om alles te brengen; van een raspende toon tot zachte blues geluiden. Het publiek blijft hoe dan ook onder de indruk achter.

Dus mis The Excitements niet wanneer ze langs jouw stad komen!